Названі продукти, що сприяють довголіттю

Підтримання здорового довголіття передбачає постачання організму необхідними поживними речовинами, які стимулюють відновлення клітин і зміцнюють здоров’я кишечника.

Про це повідомляє Луїджі Фонтана, керівник Дослідницької програми здорового довголіття в Університеті Сіднея, нещодавня публікація New York Post.

«Я пропоную людям почати з введення двох рослинних днів у свій тиждень, вивчення нових рецептів, відкриття різних смаків і поступово збільшення до п’яти днів на тиждень», — порадив Фонтана.

Висновки Фонтани показують, що на довголіття впливають два основні елементи: шляхи всмоктування поживних речовин і мікробіом кишечника.

«Відповідна дієта, зосереджена навколо продуктів рослинного походження, активує процеси, які уповільнюють старіння, пом’якшують запалення та покращують метаболізм. Без адекватної рослинної їжі, багатої клітковиною, корисні кишкові бактерії гинуть, що погіршує імунітет і підвищує ризик захворювання», – уточнив дослідник.

Проте простий перехід на рослинну дієту не призводить автоматично до покращення здоров’я. «Досягнення повноцінної поживної дієти вимагає не тільки вилучення продуктів тваринного походження», — зауважив Фонтана.

Щоб побудувати поживну, переважно рослинну та багату клітковиною дієту, яка сприятиме довголіттю, Фонтана рекомендує зосередитися на шести основних категоріях їжі.

Почніть з мінімально оброблених цільних зерен, таких як коричневий рис, пшениця та ячмінь. Ці зерна мають високий вміст клітковини та мають переваги для здоров’я, такі як зниження ризику діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.

Після цього додайте бобові, включаючи квасолю, нут і сочевицю. Вони містять низький вміст жиру, не містять холестерину та містять клітковину, білок і антиоксиданти, сприяючи здоров’ю серця, травлення та кісток.

Крім того, включіть у свій раціон такі горіхи, як мигдаль, кешью та фісташки. Вони не тільки багаті здоровими жирами, але й містять кілька життєво важливих поживних речовин, таких як вітамін Е, магній і селен, які сприяють загальному здоров’ю та бадьорості.

Додавання в їжу насіння кунжуту, соняшнику та чіа може збільшити споживання білка, клітковини, мінералів і корисних для серця жирів. Багато з них також містять марганець, який бореться з вільними радикалами та захищає клітини від окисного пошкодження.

З точки зору корисних жирів, ненасичені варіанти, такі як оливкова олія першого віджиму та авокадо, мають вирішальне значення. Вони можуть підвищити рівень холестерину в крові, зменшити запалення та стабілізувати серцевий ритм.

Переконайтеся, що ваш раціон доповнений фруктами та овочами, особливо з низьким глікемічним індексом, такими як яблука, апельсини, брокколі та помідори. Ці продукти перетравлюються повільно, допомагаючи контролювати вагу, рівень цукру в крові та знижуючи ризик хронічних захворювань.

Головні новини зараз:
• Ціни на каву безпрецедентно злетіли: чи варто очікувати зниження цін цього року?
• Астрологи визначили, якому знаку зодіаку пощастить 17-18 лютого
• Польща відкидає концепцію європейських збройних сил
• Букмекери приймають ставки на дату припинення вогню в Україні

важливо! Цей матеріал базується на останніх, науково підтверджених і актуальних медичних дослідженнях. Інформація, надана vesti-ua.net, носить виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи підставою для постановки медичного діагнозу. Усі рішення, пов’язані зі здоров’ям, слід приймати після консультації з лікарем; радимо вам звернутися за консультацією до спеціаліста.

Чому можна довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь