Є смачний і простий овоч, який може допомогти зміцнити здоров’я серця. Цей овоч – брюссельська капуста.
Eating Well підкреслює, що кардіолог Карл Лаві-молодший, доктор медичних наук, визначає цей овоч як один із найкращих варіантів для здоров’я серця, незважаючи на те, що «багато людей не звертають на нього уваги».
Елана Наткер, зареєстрований дієтолог, погоджується: «Брюссельською капустою часто нехтують, але вона корисна для серця з різних причин».
Багатий клітковиною
Клітковина є важливою поживною речовиною, якої не вистачає багатьом людям, а брюссельська капуста містить її у великій кількості. Одна порція брюссельської капусти містить 6 грамів клітковини, що допомагає вам досягти рекомендованого щоденного споживання 25-38 грамів.
Одне дослідження показало, що дієта з високим вмістом клітковини може призвести до позитивних змін у кишкових бактеріях, які допомагають знизити артеріальний тиск.
Вітамін К
Порція вареної брюссельської капусти забезпечує в 2,5 рази більше добової потреби у вітаміні К.
За словами Наткера, вітамін К є важливою поживною речовиною для підтримки здоров’я артерій. Національні інститути здоров'я припускають наявність кореляції між посиленням артеріальної кальцифікації та недостатнім споживанням вітаміну К.
Нітрати
Дослідження показують, що природні нітрати, присутні в таких овочах, як брюссельська капуста, можуть бути корисними для здоров’я серця. Коли ми споживаємо продукти, що містять ці природні нітрати, наш організм перетворює їх у сполуку, відому як оксид азоту, яка сприяє розширенню кровоносних судин. Цей процес сприяє поліпшенню кровотоку, тим самим знижуючи артеріальний тиск і покращуючи кровообіг.
Дослідження показують, що поєднання нітратів і вітаміну К може прояснити, чому хрестоцвіті овочі, такі як брюссельська капуста, сприяють зниженню артеріального тиску.
Вітамін С
Порція вареної брюссельської капусти забезпечує майже цілий денний запас цього вітаміну-антиоксиданта. Це корисно не тільки для вашої імунної системи; вітамін С відіграє важливу роль у боротьбі з вільними радикалами в організмі, які можуть завдати шкоди здоров’ю серця та призвести до таких станів, як атеросклероз. Подібно до дієтичних нітратів, вітамін С також може підвищити вироблення організмом оксиду азоту.
Калій
Одна порція вареної брюссельської капусти містить близько 10% добової норми цього мінералу.
Калій пом'якшує вплив натрію, який підвищує артеріальний тиск. Центри з контролю та профілактики захворювань стверджують, що він не тільки допомагає знизити артеріальний тиск для людей з гіпертонією, але також може запропонувати захист від хвороб серця та інсульту.
важливо! Цей матеріал базується на найновіших, науково обґрунтованих та актуальних дослідженнях у галузі медицини. Контент, створений vesti-ua.net, призначений виключно для інформаційних цілей і не є закликом до дії чи підставою для постановки медичного діагнозу. Усі рішення, пов’язані зі здоров’ям, слід обговорювати з лікарем; рекомендуємо проконсультуватися з фахівцем.
Чому можна покластися на vesti-ua.net →
Слідкуйте за vesti-ua.net у Google News
Источник: www.vesti-ua.net