Експерт з довголіття назвав продукти, які допоможуть дожити до 100 років

Спеціаліст з довголіття пропонує включити принаймні три різні типи продуктів у свій щоденний раціон, щоб сприяти продовженню життя. Його поради ґрунтуються на харчових звичках людей, які проживають у так званих «блакитних зонах» — регіонах, які відомі низькою поширеністю хронічних захворювань і високою тривалістю життя.

Главред з'ясував, що споживають найстаріші живі особини.

П'ять відомих блакитних зон: Окінава (Японія), Сардинія (Італія), півострів Нікоя (Коста-Ріка), Ікарія (Греція) і Лома Лінда (Каліфорнія, США).

Незважаючи на різноманітні харчові звичаї в цих регіонах, дослідники виявили спільні характеристики, які можуть допомогти довголіттю. До них відноситься дієта, багата клітковиною та поживними речовинами: рослинна їжа, бобові та здорові жири. Водночас мешканці цих місць споживають дуже мало цукру чи продуктів переробки.

У фрагменті кулінарної книги «Кухня блакитної зони» автор Ден Бюттнер окреслив дієтичні рекомендації, які, згідно з дослідженнями, сприяють подовженню тривалості життя, як повідомляє Mirror.

«Жоден із столітніх жителів блакитних зон, яких я коли-небудь зустрічав, не прагнув дожити до 100 років», — заявив він. «У 50 років ніхто не сказав: «Знаєте що, я прийму цю дієту довголіття і додам до свого життя ще 50 років!» Вони не рахують калорії, не приймають вітаміни, не вимірюють грамів білка і навіть не читають етикетки, вони не обмежують споживання їжі – насправді все святкують їжею», – зауважив він.

Серед його пропозицій була добірка з 10 так званих «суперсиніх продуктів». Ден рекомендував споживати щонайменше три з них щодня, щоб забезпечити організм достатньою повноцінною поживною їжею:

Квасоля – будь-який сорт: чорна, пінто, гарбанцо, горох чорноокий, сочевиця Зелень – шпинат, капуста, мангольд, бадилля буряка, фенхель Солодка картопля Горіхи – всі сорти: мигдаль, арахіс, волоські, кешью, насіння соняшнику, бразильський горіх Оливкова олія – бажано зелена, холодного віджиму; купуйте в невеликих кількостях, оскільки він швидко втрачає якість Овес – в ідеалі повільно варена або ірландська вівсянка Ячмінь – у вигляді каші, супів або меленого в хліб Фрукти – будь-який Зелений або трав'яний чай Куркума – використовується як спеція або як основа для чаю

«Дані, які ми зібрали, є результатом всеосяжного, статистично достовірного та науково ретельного дослідження. Ми шукали інформацію, яка не була просто анекдотичною чи залежала від інтерв’ю, відвідування кухні чи спільної їжі з окремими довгожителями. Ми проаналізували понад 150 дієтичних досліджень, проведених у «блакитних зонах» за останнє століття, і узагальнили їх, щоб отримати глобальне середнє значення того, що насправді споживали довголітні. Ось деякі з них. вказівки, яких ви можете дотримуватися, щоб харчуватися так, як вони, і прагнути дожити до 100 років”, – підсумував він.

Головні новини зараз:
• Терор замість перемир'я: чому посилилися удари по Україні
• Окупантам на Херсонщині заборонили користуватися мобільними телефонами – партизани
• МЗС Фінляндії прокоментувало переговори з РФ
• Чому не можна залишати на ніч ніж на столі: прикмети

важливо! Інформація підготовлена на основі останніх, науково обґрунтованих та актуальних досліджень у галузі медицини. Представлений vesti-ua.net матеріал носить ознайомчий характер і не є закликом до дії чи підставою для постановки медичного діагнозу. Усі рішення, пов’язані зі здоров’ям, слід обговорювати з лікарем; рекомендуємо проконсультуватися з фахівцем.

Чому можна довіряти vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Источник: www.vesti-ua.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь