У Києві відбудеться Чемпіонат України з кулінарного мистецтва

У Києві триває Чемпіонат України з кулінарного мистецтва 20.05.2025 19:24 Укрінформ У вівторок, 20 травня, у Києві відбулося офіційне відкриття 5-го Чемпіонату України з кулінарного мистецтва, який об'єднав найкращих представників гастрономічної спадщини країни.

Як повідомляє Укрінформ, цю інформацію надало Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Під час відкриття заходу державний секретар Міністерства культури та стратегічних комунікацій України Олег Куроченко наголосив, що українська кухня – це справжня скарбниця національних кулінарних звичаїв, що славиться своєю різноманітністю, автентичністю та самобутніми стравами. Ці страви особливо відображають багату історію та культурні традиції України.

Він заявив, що національні кухні слугують кулінарною емблемою кожної нації; для України це не просто предмет гордості, а й важливий аспект збереження її унікальної національної ідентичності.

За даними ICSC, Чемпіонат України з кулінарного мистецтва, який триватиме два дні, учасники змагатимуться за звання найкращого у 13 категоріях.

Крім того, для учасників захід слугуватиме джерелом гастрономічного натхнення завдяки жвавим гастрошоу, презентаціям, дегустаціям, лекціям та майстер-класам, які проводитимуть провідні шеф-кухарі з України.

Організатором 5-го Чемпіонату України з кулінарного мистецтва є Асоціація шеф-кухарів України.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 1 липня 2022 року Міжурядовий комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини визнав український борщ частиною Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Крім того, інші традиційні страви були включені до Національного списку нематеріальної культурної спадщини України, такі як авдіївська каша, гуцульська бринза, житомирська крупка та яворівський пиріг.

Фото: ICSC

Україна Київ МКСК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь