Чи можна прожити нам зиму без заморожених продуктів? Можна! 25.06.2024 10:30 Укрінформ Укрінформ продовжує серію матеріалів-порад щодо підготовки до зими 2024-2025
Сезон заготівель овочів та фруктів у розпалі. Чимало з тих, хто має сад-город та й просто дбає про запаси на зимово-весняний, вже прогнозований нелегкий період, зараз зустрічаються із різними порадами, на зразок: змінити стратегію у заготівлі і зберіганні продуктів. Найпопулярніша з них – забути або мінімізувати заморозку. Тож чи варто закривати на замок морозильні камери і переходити на призабутий літній спосіб накачування м’язів рук – консервації та пастеризації?
Складна ситуація внаслідок обстрілів росіянами української енергогенеруючої системи навряд чи на зиму стане іншою – графіки стабіліаційних відключень вже очевидно і про це говорять фахівці енергоринку тут, тут і тут, будуть тривати і взимку. «Змінити підходи» – це найпопулярніша порада для господарів та господинь на сьогодні. ЩО варто змінювати і на що змінювати – Укрінформ поспілкувався із тими, хто причетний до заморожувальних і заготівельних процесів: представником українського заводу заморожених овочів, ягід та фруктів, істориком та дослідником побуту часів Козаччини, зокрема і харчування в період походів та фахівчинею з безпечності та якості продуктів. ЩО вони говорять про способи зберігання та ризики морозильних «закладок»?
РИНОК ЗАМОРОЗКИ В ГАРЯЧІЙ ПОРІ
Источник: www.ukrinform.ua