Соняшникова олія є однією з найпопулярніших рослинних олій у світі і використовується як продукт харчування та в косметичній промисловості. Є відразу кілька способів відрізнити справжню олію від підробки. Про деякі з них розповіла експерт Еліна Вольська в ефірі “Тоніс”.
За її словами, головним способом перевірки олії є мороз. Суть полягає в тому, щоб помістити пляшку з олією до морозилки.
“Якісна олія не боїться морозу. Покладіть її в морозильну камеру і вона ніколи не замерзне. Якщо ж навпаки, значить під час виробництва були знищені всі жирні кислоти у ній. А отже і сама суть”, – зазначила вона.
Експерт додає , що справжня, якісна олія не повинна бути надто рідкою.
“Надто рідка олія може свідчити про те, що вона розбавлена. У такому разі під час охолодження в осад випадуть ліпіди та фосфатиди”, – вказує Еліна Вольська.
Крім того, експерти радять не зберігати олію біля плити, адже під час нагрівання усі негативні складові розчиняються.
Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →
Читайте vesti-ua.net в Google News
Источник: www.vesti-ua.net