З яких причин врожай яблук гниє зсередини і що з цим можна вдіяти

Так вже трапляється, що діставши запашні та гарні яблука з підвалу і відкусивши їх, замість соковитої, солодкої, ароматної м'якоті виявляємо чорноту… яблука згнили зсередини. І таких втрат з кожним роком стає дедалі більше, а візуально відрізнити здорове яблуко від загнилого практично неможливо, інформує Ukr.Media.

Фахівці кажуть одне: якщо у яблук загниває серцевина, з'являються підшкірні плями або навіть гірка ямчатість, то це означає, що рослині не вистачає кальцію. Саме так проявляється його дефіцит.

Впоратися з такою проблемою дуже просто. Достатньо протягом сезону кілька разів вносити кальційвмісні добрива. Причому треба вносити їх і під коріння, і по листю. Розумний варіант: додавати кальцієві добрива у розчини інсектицидів і пестицидів. Тобто будете труїти паршу з плодожеркою три-п'ять разів протягом сезону — ось стільки ж разів і додавайте кальцієве добриво у розчин. Користь буде потрійна.

Взагалі ідеально повторювати підгодівлі з середини літа через кожні десять днів — до збору врожаю мине чотири-шість обробок. Тоді плоди будуть максимально підготованими до зберігання.

Треба відзначити, що не усі сорти однаково страждають через нестачу кальцію. Багато вирощуваних сортів мають такий грішок (Антей, Білоруське малинове та ін.). У них смачні яблука, але через постійний дефіцит кальцію вони довго лежати не будуть. Лежать у кращому випадку кілька місяців.

А щоб сад вас радував стабільним урожаєм, не забувайте застосовувати і комплексні добрива. Деякі з них мають у своєму складі "баласт" — солі кальцію, які позитивно вплинуть на здатність врожаю зберігатися взимку.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь