Чому я уникаю дегустаційних прилавків у магазинах

Пам'ятаєте приказку про сир? Чи помічали ви, що персонал магазину намагається триматися подалі від продуктів, представлених на дегустаційних столах? Якщо ви підозрюєте, що вони демонструють прострочені товари, ви маєте рацію. Це лише одна з причин, чому варто подумати, перш ніж насолоджуватися безкоштовними зразками, передає Ukr.Media .

На жаль, останніми роками така практика поширена в кількох великих продуктових мережах.

Як проходять дегустації

Був час, коли мережі магазинів дозволяли списання товарів, які використовувалися в цих акціях. Однак деякі визнали це занадто дорогим і заборонили цей варіант.

Реальність така, що будь-які списання безпосередньо впливають на зарплати торгового персоналу. Раніше на дегустації не звертали уваги, а тепер співробітникам заборонено пропонувати зразки продукції.

Як вони продовжують відбуватися?

Керівництво просто стверджує, що хоче продемонструвати вітрину з безкоштовними ковбасою чи сиром. Вимагають фотозвіт до 18:00. Цю продукцію працівники змушені обліковувати як зіпсовані товарно-матеріальні цінності.

Таким чином, усі ці безкоштовні зразки фактично вираховуються із заробітної плати продавців. Зрозуміло, як працівники магазину сприймають таку подію — дуже несхвально.

Чому дегустації неефективні

У дискаунтерах результати зовсім протилежні:

  • Голодний покупець просто споживає, а не смакує.
  • Вони не купують рекламовані товари, оскільки вони вже спробували їх.
  • Вони також утримуються від купівлі інших продуктів у цій категорії, тому що вони вже насичені.

Увесь цей процес виконується з єдиною метою: коли керівництво запитують про те, «Які дії ви вжили для збільшення продажів?», вони можуть представити це як доказ своїх швидких ініціатив.

Чому варто уникати такої їжі

Крім того, що в дискаунтерах витрати на дегустацію покривають продавці, ось ще кілька причин проти:

  • Ви ніколи не встановите фактичний термін придатності за зразками сиру/ковбаси;
  • Найстаріші або скомпрометовані продукти зазвичай першими відправляються на дегустацію;
  • Швидкопсувні предмети залишаються за межами належного діапазону температур і без маркування протягом годин;
  • У магазині багато покупців, які можуть бути хворими. Хто знає, хто чхнув на ці продукти? В яких умовах і якими руками їх готували?
  • Чи справді вони віддадуть затребуваний продукт безкоштовно? Якщо вони мають намір вам щось подарувати, то, швидше за все, не найкраще.

Дійсно, більшість людей схильні ігнорувати ці проблеми, коли це безкоштовно, але розумно триматися подалі від такого безкоштовного сиру.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь