Як поводитися як справжня леді: 5 правил гарних манер для чудового ресторанного візиту

У мене є товаришка Ірина, з якою я відвідую різні місця. Ми з нею зблизилися на роботі, вона справжній молодець, самостійно отримала фармацевтичну вищу освіту. Іра, як і багато хто з нас, не завжди добре розбиралася в тонкощах етикету, проте вона з цікавістю їх опановує. Ми вирішили навчатися разом, і я ділюся з вами нашими знахідками.

Отже, головні аспекти, що допоможуть почуватися більш упевнено.

Сумка

Для прикладу я розглядаю саме ресторан, а не кав'ярню. У більшості пристойних місць є спеціальні тримачі для сумок або гачки. Жіночу сумочку слід розмістити на тримачі або підвісити на гачок.

Невеликі клатчі можна покласти на коліна. Класти сумку на стіл, на стілець поруч — це поганий тон. Як і класти мобільний на стіл під час трапези. Взяти можна, але не показово класти на стіл, вихваляючись своїм пристроєм.

Служити їжі

Мене завжди дивувало, коли я чула, що коли ви нахиляєтеся до чашки, тарілки тощо, ви служите їм.

А потім я побачила це на власні очі, як це негарно виглядає, коли дама, замість того щоб підняти чашку ближче до губ, згинається до неї. Це стосується і салатів, і юшок. Не нахиляйтеся до наїдку, варто невеликими порціями за допомогою столових інструментів підносити її до рота, тримаючи рівну поставу. Спочатку це може бути складно, але всього можна навчитися.

Келих

Я сама дуже люблю тримати келих, як у відеокліпах — не за ніжку. Завжди розуміла, що телебачення хорошому не навчить. Але ж ми в реальності, а не в кліпі, тому келихи для вина, ігристого та деяких коктейлів треба тримати за ніжку. Це робиться для того, щоб не зігрівати напій температурою руки і не залишати на склі слідів пальців. Звісно, це не стосується стаканів для води, соку чи бокалів без ніжки.

Спочатку це незручно і здається, що келих переважує, і ви його зараз упустите. Це пройде з практикою.

Виделка і ніж

У багатьох родинах малечу вчать користуватися виделкою та ножем, але іноді уявлення про те, коли це прийнятно, бувають обмеженими. Насправді, ніж та виделку використовують не тільки для м'яса. Ними споживають більшість страв, які потребують розрізання: дичину, рибу (якщо немає спеціальних приладів), млинці, запіканки, омлети, деякі десерти та салати з великим листям. Це не тільки комфортно, але і дозволяє їсти акуратно.

Звісно, використовувати всі прилади, в надії здатися культурною людиною, немає необхідності. Як їсти конкретні страви, краще вивчити заздалегідь.

Відсувати стілець

Якщо з вами чоловік, то за традицією він може відсунути вам стілець, якщо ні — це робить офіціант. Якщо ви сідаєте самостійно, просто обережно відсуньте стілець, сядьте і підсуньте його до столу на зручну дистанцію. Впритул до столу сідати не обов'язково.

Головне, робити це максимально тихо. Немає необхідності цією дією привертати до себе увагу оточуючих. Цим ви демонструєте лише свою невихованість.

І пам'ятайте, найважливіше в етикеті — це повага до себе та оточення, а також здатність почуватися вільно та насолоджуватися вечором.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь