Турецька влада має намір зменшити харчові відходи в готелях та ресторанах, запровадивши нові правила щодо шведських столів та серпме (сніданків з невеликих порцій). За даними Sabah, очікується, що Президентська рада з питань сільськогосподарської та продовольчої політики незабаром представить парламенту законодавчу пропозицію.
Було наголошено, що модель «все включено» в турецьких готелях пропонується замінити на «à la carte». Такий підхід дозволяє гостям вибирати та замовляти лише ті страви, які вони бажають споживати.
Згідно з даними Фонду запобігання утворенню відходів (TİSVA), у Туреччині щороку викидається приблизно 23 мільйони тонн їжі, причому 35% фруктів та овочів ніколи не потрапляють до обіднього столу. Саме це є причиною ініціативи уряду щодо зменшення харчових відходів.
У звіті підкреслюється, що особлива увага буде приділена хлібу. Журналісти зазначили, що в Туреччині щорічно викидається майже 4,38 мільярда буханців хліба.
Турецький уряд також прагне заборонити викидати їжу на вулиці для безпритульних тварин, оскільки це сприяє забрудненню міст та поширенню бактерій. Натомість він пропонує збирати надлишки їжі та розподіляти їх по притулках.
Крім того, ресторанам рекомендується скасувати вимогу до клієнтів замовляти страви індивідуально. Наприклад, групі з трьох відвідувачів буде дозволено замовляти сніданок лише на двох.
Чому ви можете довіряти vesti-ua.net →
Читайте vesti-ua.net у Google News
Источник: www.vesti-ua.net