Другий український випуск відомої кулінарної школи, заснованої Тьєррі Марксом, відбувся у Франції. Фото 26.07.2025 13:08 Укрінформ У Гаврі, Франція, 11 українських стажерів отримали дипломи після завершення інтенсивної кулінарної програми, організованої гастрономічною школою шеф-кухаря Мішлен Тьєррі Маркса (Cuisine Mode d'Emploi).
Усі випускники – внутрішньо переміщені особи, які були змушені покинути свої домівки під час повномасштабного вторгнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Посольство України має честь підтримати цю ініціативу, яка є символом стійкості, надії та єдності, що об’єднують Францію та Україну. Щиро приймаючи українських стажерів, які пережили травми війни, ви дали їм набагато більше, ніж просто навчання. Ви надали їм інструменти для відновлення їхнього життя та сприяння відродженню їхньої батьківщини», – заявив французьким представникам Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко.
Навчання було проведено за сприяння муніципальної влади Гавра. На церемонії вручення дипломів були присутні мер міста Едуард Філіпп, а також мер Маріуполя Вадим Бойченко.
«Ми раді бути свідками успіху цього проєкту, який є складовою партнерства між Гавром та Маріуполем, започаткованого у лютому минулого року. Це справді є прикладом солідарності з українським населенням, що є значущим людським починанням», – наголосили в асоціації «Залишайся з Україною», яка курує цю ініціативу.
Це вже друга група українських випускників школи шеф-кухаря Тьєррі Маркса, перша група випустилася в Тулузі минулого листопада. Спеціалізована навчальна програма надає переміщеним особам з Маріуполя та ветеранам можливість здобути професійні навички, навчаючи їх традиційній французькій кухні та основам роботи ресторанів. Очікується, що учасники застосують знання, отримані в Україні, для покращення місцевої громади та сприяння відбудові країни.
Як повідомляв Укрінформ, французький шеф-кухар і лауреат зірки Мішлен Тьєррі Маркс провів свій перший урок для 12 українських студентів, які розпочали двомісячний курс навчання в його престижній гастрономічній школі Cuisine Mode d'Emploi в Тулузі.
Фото надано асоціацією «Підтримуй Україну»
Франція Освіта Школа Україна Кухар
Источник: www.ukrinform.ua